סיפורים על מעברים ומשברים

חג העצמאות זה החג הכי ישראלי שלנו בתפוצות שמחבר אותנו לארץ. האם יש לו השפעה על מערכות היחסים שלנו, והאם להיות רחוק מהארץ קשור לבגידות בין בני זוג, ואיך כל זה משפיע על ההבטים המשפטיים

קשרים שמתנהלים בין יבשות עלולים להיתקל בהפתעות לא נעימות. השפעה מסוג אחד יכולה להיות, "רחוק מהעין רחוק מהלב" – כמו שקרה לא'.

א' עבד בחברת היי טק בארץ וקיבל עבודה מאתגרת ובשכר כפול בלונדון. אשתו, עבדה בעבודה שלא אפשרה לה לעזוב את הארץ. לכן א' ואשתו הסכימו שהוא יקבל את העבודה בלונדון והיא תישאר עם שתי הבנות בארץ, והשניים יהיו על קו לונדון ת"א. א' ואשתו היו נשואים כבר 15 שנה, ושגרה זו הייתה חלק מחייהם.

לאחר שנה, א' הגיע אלי עצוב וסיפר את מה שקרה. עברה שנה מאז שעזב ללונדון והתרגל לחיים במקום החדש, אלא שאשתו לא ממש התחברה לחוויות שתכנן למפגשים ביניהם. הוא הכיר אנשים חדשים, מנטליות חדשה, אירועים נוצצים יותר, וכאשר הגיע לארץ, הרגיש חוסר ריגוש ופחות חיבור לאשתו כמו שהיה בעבר. הוא נהנה לבלות זמן עם בנותיו אבל גם הן התרגלו כבר לחיים בלעדיו.

באחת הטיסות הוא פגש במישהי, וזה גרם לו לחשוב על מערכת יחסים חדשה ולא לחזור ארצה. הוא שאל אותי, מה יהיו ההשלכות המשפטיות אם יחליט להתגרש ולפתוח דף חדש באנגליה. הסברתי לו שהעניין ישפיע על הסדרי הראייה כאשר יגיע לארץ, כמו כן, העניין יכול להשפיע גם על מספר הפעמים שהוא יוכל להתראות עם בנותיו מכוח המרחק הגיאוגרפי, וכמובן ההשפעה הכלכלית, כמו תשלום המזונות לילדים והמזונות לאישה.

א' הודה לי על הייעוץ. "אני אחזור אליך כשאחליט", אמר. שנתיים לאחר מכן הוא התקשר, וסיפר לי שאשתו פתחה הליכים בישראל נגדו אחרי שגילתה שיש לו רומן עם אישה אחרת.

הטיפ שלי: אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד אבל אם בן/ת זוגכם מקבל/ת הצעת עבודה בחו"ל – חישבו על מה יקרה אם בן/ת זוגכם ירצו להישאר בחו"ל.

עוד סיפור על משברים

י' סיפרה לי שפערים נוצרו בינה לבין בעלה מיד אחרי החתונה. בעלה של י' עבד במושב והיא חיה בעיר כש־ נולדה להם בת. עם השנים עבר בעלה לעבוד בלונדון. בהסכמה הדדית, הוא היה מגיע לארץ כל חודש, לאחר מכן החודש הפך לחודשיים, לארבעה חודשים ולבסוף פעם בשנה. הבעל סיפר לי׳ שהוא צריך להישאר בחו"ל למטרות עבודה שדורשת ממנו יותר ויותר זמן והוא חי ב- Air b&b . י' לא התעניינה במיוחד ולא שאלה שאלות.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו

יום אחד קיבלתי טלפון מי' שהיא לא יודעת מה לעשות – להתגרש או לא, ומה יהיה עם הילדה? וכמו כן שאלה, מה מגיע לה מבחינת החוק. בררתי במה בעלה עובד, היא ענתה שהוא עובד בייעוץ עסקי אבל לא ידעה בדיוק איפה ולא כמה הוא מרוויח. החלטתי לעשות מחקר קטן וגיליתי שבעלה הקים משפחה עם השנים באנגליה. הוא לא נישא, אך חי עם אשה חדשה ונולדו להם בן ובת. הוא קנה בית עם האישה החדשה ועובד אתה בעסק משותף.

ייעצתי לי׳ לא להגיד לו דבר בינתיים, לחכות לפעם הבאה שהוא יגיע שוב לארץ. ואז הוצאנו צו עיכוב יציאה מהארץ נגדו ותביעה לגירושים, כולל מזונות ילדים וכל מה שהגיע לי' בחוק.

עוד טיפ – אל תתנו לדברים להישאר בחוסר ודאות. אם לא מספרים לכם משהו – יש לכך סיבה, לא כדאי לתת לעניינים להתגלגל במשך שנים ללא טיפול. במקרה של י', חוסר הידע שלה בנושא הזכויות, הביא אותה לקשיים כלכליים.

טיפ נוסף – לפני פתיחת דף חדש, סגרו דף ישן. בסופו של דבר אם בן זוגכם יחליט לעשות משהו בנידון אתם תהיו חשופים לתביעה שעם תכנון מוקדם אפשר למנוע.

מה עושים עם מעברים יזומים?

לפעמים על אף מערכת יחסים טובה, פרידה היא בלתי נמנעת. כך קרה למ׳. מ' קיבלה הצעת עבודה הקשורה למחקר באנגליה. היא ובעלה החליטו שמ' תסע לאנגליה ובעלה יצטרף מאוחר יותר. לאחר מספר נסיעות לארץ של מ׳, קניית דירה בלונדון, חופשות מולדת נהדרות שבהם היא ובעלה נפגשו עם המשפחה, טיילו ונהנו, חזרה מ' לאנגליה ו"נתקעה" שם בעקבות הלוק דאון.

מ' ובעלה דיברו כמעט כל יום. ברגע ש"נפתחו" הש־מיים מ' החליטה להפתיע את בעלה וקנתה כרטיס מבלי לספר לו. כשהגיעה הביתה ופתחה את הדלת, ציפתה לה הפתעה לא נעימה – בעלה לא היה לבד. מ' התקשרה אלי בהלם גמור לשאול מה לעשות. מסתבר, שבעלה שלח התנצלות אבל טען שהרגשות כלפיה נגמרו ואין לו עניין לנסוע לאנגליה, לכן הוא מעונין לסיים את מערכת היחסים ביניהם.

יעצתי למ' לפתוח בהליכים משפטיים באנגליה בהקדם האפשרי. בארץ לא היה לזוג כל רכוש, הרכוש היחיד הייתה הדירה בלונדון, לכן חשוב היה לפתוח בהליכים כמה שיותר מהר כיוון שהיא נמצאת בלונדון ויהיה לה הרבה יותר קל לנהל את העניינים מכאן.

והמסקנה?

מערכת יחסים בשלט רחוק היא עסק לא פשוט. אבל אל תתייאשו, זה אפשרי. הכי חשוב במערכות יחסים כאלו – אפילו יותר ממערכות יחסים "קרובות", זה לתכנן את העתיד עד כמה שאפשר. אל תפחדו לשאול שאלות ולהתייעץ בעורכי דין. לא לקבל החלטות כשאתם תחת הלם או במצב פיננסי קשוח. מאד חשוב לשים את הקלפים על השולחן ולבנות "שולחן יציב", ובסך הכל להבין שדברים רעים תמיד יכולים לקרות אבל אל תתנו לזה לעצור אתכם מלבנות עתיד מבטיח . חג עצמאות שמח!

Glaser Jones Law
Kensington High Street, W8 4SG 96
07875-337-350 / 020-7993-7173
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk


אולי תרצו לקרוא עוד כתבה על גירושים בבריטניה:

הדרך החדשה בגירושים: האם הדרך תהיה בהכרח קריעת ים סוף?

שלומית גלזר היא בעלת רישיון עריכת דין בישראל (החל מ־2003) ובאנגליה (החל מ־2008), שהתמחתה בדיני משפחה ובתיקי גירושים וילדים. משרדה, Glaser Jones Law, הוקם ב־2013 בשיתוף עם בעלה, פרופ׳ טים ג׳ונס, שצבר ניסיון של למעלה מ־30 שנה בתחום המשפט האנגלי. המשרד מורשה ומוסדר על ידי הרשות הרגולטורית של עורכי הדין באנגליה ובוויילס (SRA).
Glaser Jones Law
96 Kensington High Street, W8 4SG
020-7993-7173
07875-337-350
shlomit@glaserjoneslaw.co.uk
www.glaserjoneslaw.co.uk

* אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי.
*‭ *‬כתבה‭ ‬שיווקית

למאמרים נוספים מאת שלומית גלזר-ג'ונס
תגיות:
ֿ
בגידות באנגליה
בגידות בלונדון
בגידות בריטניה
גירושים באנגליה
גירושים בבריטניה
גירושים בלונדון
גירושין באנגליה
גירושין בבריטניה
גירושין בלונדון
חוק גירושים באנגליה
חוק גירושים בבריטניה
עו"ד גירושים
עורך דין באנגליה
עורך דין בבריטניה
עורך דין בלונדון
עורך דין גירושים
עורך דין גירושין
עורך דין משפחה
עורך דין משפחה באנגליה
עורך דין משפחה בבריטניה
עורך דין משפחה בלונדון
עורכת דין באנגליה
עורכת דין בבריטניה
עורכת דין בלונדון
עורכת דין להגירה בבריטניה

כתבות נוספות של שלומית גלזר-ג'ונס

קרא עוד