המונח ‘אתר’ הוא מושג בכימיה והגדרתו היא קבוצה של תרכובות אורגניות – אז מה בדיוק הקשר בין כימיה למוזיקה? והאם מארגני הפסטיבל ימצאו השנה את הנוסחה האולטימטיבית לתרכובת מדעית-אמנותית?
אולי התשובה תימצא בהופעותיו של דיוויד ביירן, שהן גולת הכותרת של הפסטיבל. ביירן התפרסם בעיקר בזכות להקת ‘הראשים המדברים’ והלהיט ‘רוצח פסיכי’, אך הקריירה שלו עשירה הרבה יותר מכך הכוללת גם שיתוף פעולה עם המלחין והמפיק בריאן אינו (שעובד גם עם גדולי המוזיקאים בעולם כמו U2 וקולדפליי). בשלהי 2008 הוציאו השניים אלבום משותף הנקרא ‘כל מה שקורה יקרה היום’, שסגנונו הוגדר על ידם כמעין מוזיקת גוספל אלקטרונית. ההופעה הנוכחית של ביירן מבוססת על אלבום זה בנוסף לשירים מתוך אלבומם המשותף הקודם שיצא ב-1981.
בריאן אינו משתתף גם הוא בפסטיבל, אך לא בתור אמן מבצע אלא בערב של דו שיח עם החצוצרן והמלחין, ג’ון האסל. גם הם עבדו יחד על מוזיקה מאז שנות ה-80, ולאחר כל השנים האלו הם לבטח יוכלו להעשיר את הקהל בתובנות פילוסופיות מתוך עולמם וניסיונם. הם ידברו, בין היתר, על המשותף בין מוזיקה, סקס, אמנות, סמים ודת.
הקולקטיב של ‘רעש האמנות’ הוא מופע מעניין המחבר בין מוזיקה אלקטרונית לבין וידאו ואמנות ויזואלית אשר יוצרים פסקול מחודש לסרט הצרפתי והמקורי ‘הערפדים’ משנת 1915. על אותו רעיון יוצג הפרוייקט ‘דיסקו בחלל עמוק’ המשתמש בחומרי סרטי מדע בדיוני בחלל, שנוצרו ברוסיה של שנות ה-60′.
בנוסף למופעי האמנות השונים יכלול הפסטיבל גם סידרת שיחות בנושאים שונים, סרטים, תערוכות ואומנות ויזואלית מקורית, כמו המיצב ‘יוז’ינו והמכשירים המסתובבים’. יוז’ינו הינו יוצר סאונד ופסל יפני שבנה חדר מוזיקלי ובו מכשירים אלקטרוניים ביתיים כמו מערבל, טלוויזיה ומייבש שיער, והם אלה שמייצרים את המוזיקה. במסגרת הפסטיבל יתקיים מופע בו יראה יוז’ינו כיצד הוא מנצח על התזמורת, כאשר הוא בעמדת הדי ג’יי – מנגן על מיקסר ופטיפון ממותקן.
פרטים במדריך: