במאמר קצר זה, אני סוקרת חמש תערוכות מצויינות שאסור לפספס. שימו לב, שיש לשריין כרטיסים מראש לכניסה לכל התערוכות הגדולות והזמניות במוזיאונים, וכי הכניסה לגלריות ולמוזיאונים עדיין מוגבלת לקבוצות של עד 6 איש. נכון למועד כתבה זו, יש לעטות כמובן מסיכת פנים.
תערוכה בלונדון: AYOI KUSAMA: INFINITY MIRROR ROOM
הכינו את עצמכם לקראת מסע מהפנט ומוטרף עם תערוכת “חדר מראות האין-סוף” של האמנית היפאנית הידועה, ייוי קוסמה, שתוצג במוזיאון הטייט מודרן, החל מה-18 במאי 2021.
כשנתיים עברו מאז שקוסמה הציגה את פסלי הדלעות שלה בגלריית ויקטוריה מירו במזרח לונדון, וכעת אנחנו נרגשים שוב לקראת התצוגה של חדר האינפיניטי המהפנטת שלה. מייצבים אלה יסחפו אתכם אל מסע אינסופי של השתקפויות אינסופיות לפי חזונה הייחודי של קוסמה.
חדרי האינפיניטי ( Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life 2011 ) הוא חדר שדרכו מבקרים עוברים על שביל עשוי אריחי מראה. גם הקירות והתקרה של החדר מרוצפים במראות והרצפה המקיפה את השביל מכוסה בבריכת מים רדודה. מהתקרה תלויים מאות נורות LED קטנות ועגולות שמהבהבות לסירוגין בתצורות צבע שונות בתוכנית מתוזמנת ובקצב אחיד. נראה שסיכות האור בחדר החושך משתקפות בלי סוף במראות ובמים, ומעניקות לצופה את האשליה הויזואלית להיות בחלל אינסופי, לכאורה.
חדר המראות הוא אחד המיצבים הגדולים ביותר של קוסאמה עד כה, אשר מוצג לצד עבודה נוספת הנקראת “נברשת האבל” (Chandelier of Grief 2016). המבקר במייצב מורשה להיכנס לחדר באמצעות דלת הזזה, וברגע שזו סגורה מאחוריו, הוא נכנס לסביבת מראה שבה מקור אור יחיד הוא נברשת בסגנון בארוק שתלויה מעל גובה הראש מתקרת המבנה. הנברשת מקובעת למנגנון מסתובב, ובשילוב עם האורות המרצדים והפועמים שלה וקירות המראה, נוצר אפקט לא יציב אך מהפנט. החדר יוצר אשליה של יקום ללא גבולות של נברשות קריסטל מסתובבות, אשר הוצגה כבר בעבר בתערוכת הרטרוספקטיבה של האמנית בטייט מודרן ב- 2012.
המייצב כולל גם תצוגה קטנה של תצלומים ותמונות נעות – חלקן מוצגות לראשונה – המספקות הקשר היסטורי למיצב חדרי המראה של קוסאמה. האמנית יצרה את מייצב המראות הראשון שלה כבר בשנת 1965 בניו יורק.
התערוכה תוצג בטייט מודרן מה 18 במאי 2021 -יוני 2022. חובה לשריין כרטיסי כניסה מראש באתר המוזיאון.
תערוכה חדשה של אמן הרחוב באנסקי The Art of Bansky
“ארט אוף באנסקי” תציג את האוסף הגדול בעולם של אמנות באנסקי בבעלות פרטית. באנסקי נחשב לאמן המסקרן והמדובר ביותר בהיסטוריה המודרנית של האמנות. באנסקי, שזהותו נותרה עדיין בגדר תעלומה, נחשב לאחד האמנים הפוליטיים הבכירים בעולם והמסקרנים ביותר. בשנת 2010 בחר מגזין הטיים באמן הבריטי לרשימת מאה האנשים המשפיעים בעולם לצידם של ברק אובמה, סטיב ג’ובס וליידי גאגא.
לאורך השנים ביצע באנסקי מספר לא מבוטל של “מעשי קונדס” בשוק האמנות הגלובלי, ביניהם, היה כשציור הנערה עם הבלון האייקוני שלו עבר דרך מגרסה רגעים ספורים לאחר שנמכרה העבודה תמורת כמעט 1.4 מליון דולר במכירה פומבית בסותביס, לונדון.
בתערוכה יוצגו פסלים, ציורים על קאנבס, תחריטים והדפסים במהדורה מוגבלת, שנוצרו בעיקר בין השנים 1997-2008, התקופה שבה הוצגו לראשונה העבודות המוכרות ביותר של באנסקי. בתערוכה יוצגו גם עבודות איקוניות, כגון הילדה עם הבלון האדום, זורק הפרחים, ועוד עבודות מוכרות.
חשוב לציין כי התערוכה “ארט אוף באנסקי” אינו מורשה על ידי באנסקי עצמו, ולא נעשתה בשיתוף פעולה עם האמן. כל יצירות האמנות מושאלות מאספנים פרטיים.
יש לרכוש כרטיסים אונליין.
תערוכת יחיד חדשה ברויאל אקדמי אוף ארט (Royal Academy of Art) של האמן הבריטי הסלברטאי דיויד הוקני – בוא האביב, נורמנדי, 2020
דייוויד הוקני RA הוא אחד האמנים הבריטים החשובים במאה ה-20 והאהובים עליי ביותר. הוא נותר אחד האמנים המגוונים והמעיזים ביותר בסגנונו. במהלך הקריירה הארוכה שלו הוא חקר טכנולוגיות חדשות ובחן דרכים שונות ליצור אמנות, החל מציורי האייפון שלו בשנת 2007, וכשאימץ את האייפד ב-2010.
בעודו נהנה מתקופת הסגר בעקבות הקורונה בדרום צרפת, האמן בן ה-83 יצר אולי את התערוכה החשובה ביותר שלו אי פעם, והוא מציע תקווה לעולם פצוע. “הגעת האביב, נורמנדי,2020” מדגישה את הקלות הייחודית שלו בטכנולוגיה. הפעם נעזר הוקני בצוות טכני שיצר במיוחד עבורו אפליקצית ציור שתענה על צרכיו המדוייקים ותאפשר לו לרשום במהירות את הנופים המלבלבים של נורמדי-תוכנה שמספיקה לתרגם את מקצב משיכות המכחול של הוקני-כדי שידמה את הפעולות האמיתיות של הוקני ויצליח לשקף את תהליך יצירתו על גבי האייפד. גוף העבודה החדש הזה – הכולל 116 עבודות – ‘צויר’ באייפד ואז הודפס על נייר, כשהוקני מפקח על כל היבטי הייצור.
התערוכה, שנעשתה באביב 2020, במהלך תקופה של פעילות אינטנסיבית בביתו בנורמנדי, מתארת את התפתחות האביב, מתחילתו ועד סופו, והיא חגיגה משמחת של עונות השנה. התערוכה נפתחת בדיוק שנה לאחר סיום תהליך העבודה של הוקני שנעשתה במהלך מגיפת הקורונה העולמית. דווקא בתקופת הקורונה, בזמן הסגרים, אנשים העריכו מחדש את הטבע ואת הפארקים, ועל כן תערוכה זו בהחלט מתאימה לרוח הזמן, והיא תזכיר לצופים את ההתחדשות והפלא המתמידים של עולם הטבע ויופיו של האביב.
התערוכה אורגנה על ידי האקדמיה המלכותית לאמנויות, לונדון בשיתוף המרכז לאמנויות יפות, בריסל (Bozar).
התערוכה נפתחת ב 23 במאי -26 בספטמבר 2021. יש לרכוש כרטיסים אונליין באתר הרויאל אקדמי אוף ארט (RA).
מת’יו בארני – “מעוז” (Matthew Barney: Redoubt’ at the Hayward Gallery)
מת’יו בארני הוא אמן ובמאי קולנוע אמריקאי שעובד בתחומי הפיסול, הקולנוע, הצילום והרישום. עבודותיו בוחנות קשרים בין גיאוגרפיה, ביולוגיה, גיאולוגיה ומיתולוגיה וכן נושאים של סכסוך וכישלון. הוא נודע בפרויקטים גדולים של מולטימדיה, שנעשו לעתים קרובות בסדרות במשך מספר שנים. מתיו בארני, החוקר את הקשר הדינמי בין האנושות לעולם הטבע, הוא בין האמנים השאפתניים ביותר בשני העשורים האחרונים, ועבודתו מושקעת בשכבות של אזכורים אמנותיים-היסטוריים, תמונות ארכיטיפיות ושחזור היסטורי.
בסרט החדש, שהוא מציג בגלריית הרווארד בתערוכתו הראשונה בלונדון, הנקראת “מעוז”, הוא משלב כריאוגרפיה בין שתי רקדניות. “העניין שלי בריקוד קשור לדרמה הבסיסית של אובייקט במרחב, לאינטראקציה עם כוח המשיכה, ולפוטנציאל של אובייקט ליפול או להיכשל”, אמר. התערוכה כוללת סדרת פסלים מרשימים ומורכבים העשויה מעצים שנפלו בטבע וכן מ-40 תחריטים וצלחות נחושת מעוצבות על ידי האמן. הסרט עוקב אחר יורה שנמצא במרדף אחר זאבים ברחבי מדבר החורף של הרי איידהו. מלוות אותו שתי רקדניות הנעות בדיאלוג אחת עם השניה. בארני מופיע בסרט כאמן המעסיק את שירות היערות האמריקני, הוא עוקב אחר הצייד ומתבונן בו. הסרט הוכרז כ”יפה ועוצר נשימה “על ידי הניו יורק טיימס.
בארני משתמש בכוריאוגרפיה כדי לשזור את סיפורן של דיאנה ואקטאון מן המיתולוגיה היונית והרומית. דיאנה הייתה אלת הציד, הירח והטבע על פי המיתולוגיה הרומית, והיא המקבילה במיתולוגיה הרומית של האלה היוונית ארטמיס.
התערוכה נפתחת ב 19 במאי-25 ביולי 2021. יש לרכוש כרטיסים בקופת הגלריה.
RYOJI IKEDA
למי שזוכר, בשנת 2014, ריוג’י איקדה , אמן סאונד ומולטימדיה יפאני, שלח קרן אור שחודרת בשמים. המציג ‘ספקטרה’ שלט בקו הרקיע של לונדון מפיר ענק של אור לבן מסנוור. וכעת, לאחר סיומה של שנת הקורונה האמן חוזר בגדול ללונדון עם מייצב אור קולי ענק ב- 180 The Strand, שזו התערוכה הגדולה ביותר של האמן הזה שהועלתה אי פעם הכוללת מספר עבודות המוצגות לראשונה בעולם.
RYOJI IKEDA מזמין את הצופים לטבוע ביקום הדיגיטלי הדינמי שלו, חקר תת קרקעי של צליל ואור. המופע לוקח את הצופים למסע חושי דרך החללים דמויי המבוך של סטודיו 180. בתערוכה מוצגים גם מיצבים שטרם נראו, כמו “נקודת אל-חזור” – שהיא הדמיה אודיו אינטנסיבית היוצרת חוויה וירטואלית הדומה לכניסה לחור שחור. או “ספקטרום III”, שהיא מנהרה של תאורת strobe שהוצגה לראשונה בביאנלה בוונציה 2019.
התערוכה נפתחת ב 20 במאי עד 1 באוגוסט 2021. יש לשריין כרטיסים מראש כאן.
אולי תאהבו לקרוא עוד המלצות מה לעשות בלונדון החל מהתאריך 17 במאי 2021:
https://alondon.net/new-site/לונדון-חוזרת-לשגרה-17-מאי-2021/