תמרורים, מכוניות, נהיגה, תאוריה

איך לעבור את מבחן התאוריה הבריטי

כל הטיפים שיעזרו לכם לעבור את מבחן התאוריה בקלות ובמהירות

עם המעבר לאנגליה, אנו מתמודדים עם הרבה שינויים – ללכת לקניות עם שקית בד, להגיד ״סורי״ כל דקה גם אם זה לא אשמתנו, לנהוג בצד ההפוך של הכביש ולהבין שיש פה סגנון נהיגה שונה לחלוטין מאשר מה שהכרנו בארץ. אבל לזה שצריך לעשות מחדש מבחן תיאוריה ונהיגה- לזה ממש לא התכוננתי נפשית.


החוק באנגליה אומר שבעל רישיון נהיגה ישראלי יכול לנהוג באנגליה עד שנה. לאחר שנה, מותר לנהוג אך ורק עם רישיון בריטי. למי שאנגלית בשבילו אינה שפת אם, זה מרגיש לפעמים כמו אתגר כפול.
בכתבה הזו אספנו בשבילכם את הטיפים שיעזרו לכם לעבור את מבחן התאוריה הבריטי בהצלחה!

מבנה המבחן


ראשית- בואו נבין איך המבחן בנוי. מבחן התיאוריה נעשה מול מחשב במרכזי בחינה ברחבי העיר, ויש בו 2 חלקים. בחלקו הראשון השאלות הן אמריקאיות שבהן צריך לבחור תשובה אחת נכונה מתוך 4 תשובות מוצעות. בחלקו השני של המבחן מוקרנים 15 סרטונים קצרים אשר מציגים סכנות פוטנציאליות בנהיגה בכביש. יש ללחוץ על העכבר בכל פעם שמזהים סכנה מתקרבת. מדובר בסכנות כמו ילד המתפרץ לכביש, רכב שסוטה מהנתיב, וכו.
המבחן אורך 57 דקות. בשאלון האמריקאי 50 שאלות, מהן צריך לענות על לפחות 43 תשובות נכונות.
בחלק השני של קטעי הוידאו, צריך להשיג לפחות 44 נקודות מתוך 75.



פנו לכם זמן ללמידה

גם אם אתם דוברי אנגלית ומנוסים בדרכים, המבחן הזה מצריך למידה. ישנם מושגים שונים ממה שאנחנו מכירים ויש מילים ״בריטיות״ גם בהקשר של הנהיגה כמו hard shoulder שזה שולי הכביש. 

היעזרו באפליקציות וסרטוני יוטיוב של מורי נהיגה

למי שקשה לו עם השפה והמונחים החדשים, מומלץ להתחיל עם סרטונים ביוטיוב. כשהמורה הסביר בסרטונים את השאלות וההיגיון מאחוריהן – דברים מסתדרים טוב יותר בראש.
יש המון אפליקציות ללימוד תיאוריה באנגליה – הורידו אחת מהן ובדקו אם היא מקיפה את כל הנושאים. באפליקציות תוכלו לתרגל גם את סרטוני סכנות הכביש.


שננו את התמרורים, סימוני הכביש, מעברי החצייה והחנייה

רוב התמרורים יהיו מוכרים ויש גם חוקים והיגיון בצורות ובצבעים. למשל תמרור עגול אדום יהיה ב95% תמרור שאומר ״לא!״ לא לפנות, לא לעקוף… מידי פעם תפגשו תמרור לא מוכר ולכן כדאי לשנן אותם ולא לאבד עליהם נקודות. סימוני הכביש והחנייה מאוד ברורים להבנה ברגע שלומדים אותם. אלה סימונים שונים משל ישראל ולכן חשוב ללמוד את החוקים המקומיים ולא רק למבחן. ישנם למשל סוגים שונים של מעברי חצייה, שלכל אחד מהם חוקים אחרים.
בשונה מהארץ- פה אין זכות קדימה להולך רגל בכל מעברי החצייה.

רשמו לעצמכם במחברת את השאלות שצריך לשנן בעיקר סביב מספרים כמו המרחק שבו צריך להציב משולש מרכב שנתקע או גובה הגלגלים של רכב הגורר קראוון. עם מספרים הרבה פעמים אין היגיון וזה רק לשנן. אני ממליצה לכתוב במחברת ולרכז את כל השאלות הבעייתיות ובצורה זו קל יותר לעבור שוב ושוב ולשנן.

עלונדון אצלכם במייל ובדואר
הרשמו עכשיו


פתרו תרגילים נפרדים לכל קטגוריה

אנו מדגישים את עניין הקטגוריות כי יש אפליקציות שלא חושפות את כל הקטגוריות בגרסה החינמית. רק בגרסת הפרימיום תחשפו לכל הקטגוריות והשאלות, כמו למשל בנושא ביטוח.



תרגלו מבחנים לדוגמא

בסופו של דבר המבחן עוסק בתרגול. השאלות חוזרות על עצמן ואם תתרגלו מספיק- ככל הנראה תכסו את כל השאלות שעלולות להופיע במבחן. תרגול מבחן לדוגמא נותן אינדיקציה על היקף הידע והזמן הדרוש. לא מספיק לעשות מבחן לדוגמא אחד מכיוון שיש מאגר של 1500 שאלות ולכן מומלץ לתרגל כמה שיותר.


חוק 2 השניות

בסרטוני זיהוי הסכנה בכביש חשוב ליישם את חוק ה2 שניות. כאשר אתם מזהים סכנה יש ללחוץ פעם אחת על העכבר ואז לספור 2 שניות וללחוץ בשנית. הסיבה לכך היא שבתוכנה מוקצב זמן בו הוגדרה הסכנה. לחיצה מוקדמת עלולה להוביל למצב שאתם זיהיתם את הסכנה ולחצתם לפני הטווח שיעניק לכם נקודה! לכן חשוב ביותר ללחוץ פעם נוספת כעבור 2 שניות ובכך להגדיל משמעותית את הסיכוי לקלוע לטווח הנקודות. לחיצה רצופה על העכבר תוביל לפסילת השאלה. לחיצה על העכבר בזמן שאין סכנה לא מורידה נקודות. לכן אם יש ספק- עדיף ללחוץ, אך לא רצוף.


היעזרו בשמע של האוזניות

לחיצה על שאלות במבחן תוביל להקראה שלה באוזניות. אני מציינת את זה במיוחד מכיוון שזה לא הוסבר לפני המבחן, וחשבתי שזה רק לחלק השני. בטעות לחצתי באמצע המבחן וכך גיליתי שיש הקראה לשאלות. יתכן ותצטרכו לבקש מראש (בעת הרשמה למבחן) שאתם מעוניינים באופציה לשאלות מוקראות.


קראו את כל התשובות, גם אם אתם בטוחים שהגעתם אל התשובה הנכונה

לפעמים יש תשובה מתאימה יותר ולפעמים זאת שאלה מכשילה ורק כשקוראים את כל התשובות מבינים מה היה המכשול.


גשו למבחן רק כשאתם מרגישים מוכנים

יש הרבה מועדים זמינים, שלא כמו במבחן המעשי, לכן עדיף לגשת רק כשמרגישים מוכנים. חבל לגשת ולהיכשל, להוריד את הביטחון העצמי, ולבזבז זמן וכסף.


קחו את הזמן

כאמור למבחן יש 57 דקות שזה המון המון זמן! שבו בנחת וקראו כל שאלה פעמיים או יותר לפי הצורך ואל תלחצו מהזמן. אני סיימתי הרבה לפני הזמן ואני כאמור עם אנגלית לא גבוהה.


אם נכשלתם- גשו למחרת שוב.

כן, זה שנכשלתם לא בהכרח אומר שאתם לא מוכנים. לפעמים יש חוסר מזל ונופלים על רצף שאלות הזויות ולכן נכשלים. אם כבר ניגשתם למבחן זה ככל הנראה אומר שאתם בשלים ושכל החומר יושב בראש. אל תתנו למבחן להפיל את רוחכם- גשו מיד למועד הקרוב!

מקווים שעזרנו ומאחלים לכם המון בהצלחה!

מערכת עלונדון – האתר לישראלים בלונדון, אנגליה, בריטניה והממלכה המאוחדת.

למאמרים נוספים מאת מערכת האתר
תגיות:
אנגליה
בריטניה
הממלכה המאוחדת
הקהילה הישראלית בלונדון
ישראלים באנגליה
ישראלים בבריטניה
ישראלים בלונדון
לונדון
נהיגה בלונדון

קרא עוד