למצוא את עצמי נבחנת כשאני נוהגת קרוב ל20 שנה בכלל וקרוב לשנה בלונדון, הייתה סיטואציה מאוד מוזרה עבורי. על אף הותק בנהיגה ורזומה של נהיגה במספר ארצות- רמת הלחץ הייתה גבוהה מהמצופה. הידיעה שניתן להשתמש ברישיון נהיגה ישראלי רק עד שנה (והזמן נושף בעורפי) והקושי למצוא תאריך לטסט– כל אלה רק הוסיפו ללחץ.
אנחנו מגיעים מישראל, שם הכביש הוא ג׳ונגל הישרדותי. פה המאבק העיקרי שלי היה להנמיך. להנמיך את הקצב, להנמיך את המהירות, לחכות בסבלנות. ממש הרגשתי שצריך לשנות תקליט ולהבין שפה באנגליה, כמו בחיים, גם כך בנהיגה- הכל בקצב איטי ורגוע.
אספתי 10 טיפים שיעזרו לכם לעבור את הטסט בתקווה במועד הראשון!
חוזרים לגיל 16: קחו שני שיעורי נהיגה!
קחו 2 שיעורי נהיגה! כן, אתם יודעים לנהוג ואפילו מעולה! נכון שאתם כל יום מקפיצים את הילדים לבית הספר ונוסעים בסופי שבוע, אבל דווקא בגלל זה רכשתם הרגלים שלא בהכרח מתאימים לכאן. תתפלאו, אבל יש באנגליה חוקים שונים מישראל. למשל- אם אני עושה רוורס לצד שולי הכביש, לא בנתיב נסיעה, עלי לעצור לחלוטין בכל פעם שחולפת מולי מכונית או שהולך רגל הולך לאיטו על המדרכה שלידי. כן, יש להמתין בסבלנות עד שההולך רגל יעבור את הרכב ויתרחק, על אף שאני בכביש. לאחר השיעור הראשון הבנתי את כל החוקים, לאחר השיעור השני הרגשתי ביטחון לנהוג לפי כל הדיקדוקים.
צפו בסרטונים
צפו בסרטונים המדמים סיטואציות אפשריות בכביש. כמו נהיגה בכיכר מרובת נתיבים או מרובת פניות- באיזה נתיב צריך להיות בכניסה, בכיכר וביציאה ולמי זכות קדימה. הסרטונים עושים סדר ומחדדים הנחיות שלא תמיד ברורות.
הכירו את אזור הבחינה שלכם
סעו באזור מרכז הבחינה שלכם. ברגע שמכירים את הכבישים, מרגישים יותר בנוח ושמים לב לשלטים ולאזורים היותר טריקים. סעו שוב ושוב בכבישים, בכדי שלא תופתעו בבחינה.
דרך צרה ללא פנסי רחוב
כשאתם נוסעים בדרך צרה שאין בה פנסי רחוב, שימו לב בכניסה במידה ומופיע השלט של המהירות הלאומית- עליכם לנסוע מהר מעל 40 מייל על אף שהדרך צרה ולעיתים מפותלת. כמובן שתאטו לפני סיבובים והכי חשוב שתרגישו בטוחים, אך הציפייה היא נהיגה מהירה לפחות מעל 40 מייל- אז שימו לב!
תרגיעו
תהיו רגועים. מה שחשוב זה לשדר רוגע ושהכל מנהל על מי מנוחות. אין בעיה לנסוע לאט, חשוב לקחת מאוד לאט את הסיבובים, לאפשר הרבה מרחב כשממתינים לרכב שיעבור או להולך רגל או רוכב אופניים. סבלנות היא שם המשחק! המורה להניגה שלי אמר לי לדמיין שיש לידי עוגת יומולדת ואם אסע מהר בסיבובים העוגה תעוף על הריצפה ואני בטח שלא רוצה לבאס את הילדה שלי שהעוגה נפלה… חשבתי על העוגה במהלך הטסט וזה עזר לי לקחת לאט את הפניות.
תקשורת עם הבוחן
- אתם לא חייבים לדבר עם הבוחן, אבל כן תתקשרו איתו במידה וקרה משהו בכביש, כמו למשל אם לרכב מולך יש זכות קדימה, אבל הוא היבהב לך ועצר, תגידו לבוחן שאתם ממשיכים מכיוון שהרכב היבהב ועצר. יכול להיות שהבוחן לא ראה את ההיבהוב כי הסתכל בטאבלט או לא שם לב בדיוק וחבל שתקבלו פסילה על משהו שעשיתם כחוק.
רושם טוב אף פעם לא מזיק
התלבשו נוח ומכובד ושימו לב שיהיה ריח נעים באוטו. ממליצה לקחת את הרכב לינקוי לפני הבחינה וללעוס מסטיק לפני הטסט.
לפני הבחינה
הגיעו חצי שעה לפני הזמן בכדי שלא תהיו בלחץ. בזמן הזה תוכלו להדביק את האות L בסלוטייפ, מכיוון שהמגנט לבדו עלול לא להיות חזק מספיק. זה משאיר מספיק זמן ללכת לשירותים ולגשת בנחת לבחינה.
בואו עם מלווה
על פי החוק- עליכם להגיע עם נהג מלווה מכיוון שברגע שהוצאת רישון אנגלי של L החוקים תקפים עליכם ובעיקרון אסור לכם לנסוע ללא מלווה, מה שברישיון הישראלי מותר לכם.
מתי כדאי לקבוע?
כשאתם קובעים את מועד הטסט, נסו לבחור בשעת צהריים מוקדמת בכדי למנע מעומס של הבוקר ועומס של אחרי הצהריים.
זכו שיש לכם 15 פסילות מנוריות שזה המון! גם אם עשיתם טעות, שלא תיפול רוחכם! יש לכם מרחב גדול לטעויות, כך שתמשיכו את הטסט בנחת בלי להתרגש- זה בכלל לא אומר שלא תעברו.
בהצלחה לכל הנבחנים! סעו לאט ובטוח. ובמקרה הכי גרוע- קבעו מבחן נוסף כמה שיותר קרוב.
קראו גם: איך לעבור את מבחן התאוריה הבריטי