בטור הזה אסקור את האופציות העיקריות העומדות בפניכם (לא אתייחס פה לאופציית הגירה במסלול משפחה).
1. ויזת עבודה
המבקש צריך להחזיק בידו הצעת עבודה מספונסר מורשה בממלכה. לספונסר צריך להיות רשיון להעסיק זרים Sponsorship licence ומשרה פנויה ואמיתית שמנוייה ברשימת המקצועות שבגינם ניתן לבקש ויזת עבודה.
בעבר רק משרות גבוהות עם השכלה אקדמאית היו ברשימה. לאחר ברקסיט, הרשימה הורחבה מאד.
השכר המוצע למבקש אינו יכול להיות מתחת לשכר במשק המקובל לתפקיד ולא פחות מהשכר המינימלי לעובדים זרים שהוא גבוה יותר מהשכר המינימלי במשק.
גם הוצאת רשיון להעסיק זרים הוא תהליך הרבה יותר קל בתנאי כמובן שעומדים בכל הקריטריונים שבחוק.
הויזה הזו מובילה להתיישבות קבע לאחר חמש שנים.
2. ויזת סטרט-אפ
למבקש צריך להיות רעיון לסטרט אפ ותמיכה מאחד האירגונים המאשרים Endorsement. הויזה ניתנת לשנתיים בלבד מתוך ראייה שבסוף השנתיים מחזיק הויזה יעבור לויזת החדשן.
3. ויזת החדשן
Innovator visa
למבקש צריך להיות רעיון עסקי עם אופק הצלחה ותמיכה מגוף מאשר. תהליך האינדורסמת לויזה הזו, כמו גם לסטרט אפ, הוא החלק החשוב והקריטי לוויזת החדשנות. זהו תהליך של כתיבת תוכנית עיסקית בצורה שתעניין את הגופים המאשרים. גם הפנייה לגוף צפציפי צריכה להיות מותאמת לתוכנית ולגוף. לא כל הגופים מתעניינים בכל תחום.
4. Global talent
הויזה הזו מיועדת לאנשים שמחזיקים בכישרון/יכולת/נסיון/הכרה שבריטניה יכולה להנות ממנו. הגופים המאשרים הם בהתאם לתחום שממנו המבקש מגיע (אקדמאי או מחקר, אומנות ותרבות, עולם הדיגיטל). לכל גוף מאשר יש דרישות וגיידנס משלו.
הוויזה הזו מובילה להתיישבות קבע לאחר חמש שנים וכמה קטגוריות של אינדורסמנת אף מאפשרת לבקש תושבות קבע אחרי שלוש שנים.
בכל ארבעת הקטגוריות שמניתי כאן ניתן לצרף בני משפחה; ילדים מתחת לגיל 18, בן/בת זוג נשוי או בן/בת זוג לא נשואים בתנאי שיש הוכחת מגורים של שנתיים לפחות.
יש לבקש את הויזות הללו בעודנו מחוץ לממלכה. אפשר לבקשה מתוך הממלכה אם המבקש גר בתוך הממלכה על אשרה אחרת היא לא אשרת תייר.
אולי תרצו לקרוא עוד טור של אפרת שמש אידלסון על הגירה לבריטניה: