שמי יונתן ואני יזם היי-טק. מזה שש שנים בממלכה אני מוביל סטארטאפ טכנולוגי עם צוות מדהים ושותפים נהדרים. חיי יזם וניהול סטארטאפ הינם רכבת הרים מטורפת. מזה מספר שנים שאנו חווים עליות ויורידות, עם שיאים קיצוניים של הצלחות כמו זכיה בתחרויות בין-לאומיות מטעם ממשלת אנגליה, בחסות בית המלוכה הבריטי או חברות ההי-טק הגדולות ומאידך צלילות חדות לתהום הכישלון שבהם אתה מרגיש שהנה נגמר וכבר סוגרים את הבאסטה…
כשהקרקע נשמטת
לאחר שנה וחצי לא פשוטות, שבהם הפכנו את כל אסטרטגית החברה, נכנסו לשנת 2020 עם מלוא הכוח. שדרוג רציני למוצר הדגל שלנו, קצב ההכנסות גדל, שלבים מתקדמים בסגירת עסקאות ענק והאופק נראה מבטיח. ואז באה הקורונה והורידה לכולנו סטירת לחי מצלצלת.
עוד בחודש מרץ של השנה, כשעוד רב הניסתר על הגלוי, היה לי אישית ברור שאפשר למחוק את שנת 2020 מהיומן. פשוט למחוק. התחלנו להיערך למצב ככל שיכולנו, אבל בסופו של דבר, הכל התכנס לצמצום מקסימאלי, הפעלת תוכנית השרדות קיצונית, וישיבה בבית עם המון סבלנות ואורך רוח עד יעבור זעם.
מעז יצא מתוק
הקשר ביני ובין עסקי המסעדנות הוא מקרי בהחלט. אני אוהב לבשל ולבלות זמן במטבח, אבל מעולם לא חשבתי לפתוח מסעדה, בית קפה או משהו בסגנון. מידי פעם בסופי השבוע בין העבודה על המוצר או פיתוח עסקי הייתי מכין ג‘חנון לחבר‘ה ולעצמי, בשביל לתת לנו להרגיש שוב את ההווי המשפחתי/חברי שהיה לנו בארץ, בכל זאת חצי תימני. מה שנקרא לפתוח את בוקר שבת עם ג‘חנון אורגינל. הקורונה, הורידה את הקצב העסקי המהיר והאינטנסיבי שהייתי רגיל לחיות בו, ופינתה לי לא מעט שעות בקלנדר. אז במקום לעשות עוד בינג‘ על סדרת נטפליקס או להוריד עוד אפליקציית משחק כלשהי, החלטתי סופ“ש אחד לגלגל ג‘חנון.
שלפתי את מתכוני הג׳חנון הסודיים של סבתא ומתכוני הסחוג של סבא ויאללה לגלגל. כבר שנים חברי הקהילה סביבי עוקצים ב-“תכין גם לנו“, אז הנה, עכשיו אני מכין… סופ“ש אחד, ועוד אחד, ועוד אחד… והפידבקים החיוביים לא מפסיקים לזרום. לאט לאט, מבלי משים לב, התרומם לו סיפורו של ג‘חנון. איכותי, אותנטי, בעבודת יד, בהשקעה שבאה מכל הלב ועם מוטו מאד פשוט – “העיקר שתהנו”.
הנדסת הג’חנון
יש הבדל מהותי בין להכין עשר מנות ג’חנון ל-100 מנות ג’חנון, וההבדל איננו מסתכם בלהכפיל הכל בעשר. ברגע שהביקוש החל לעלות, מה שקרה כבר בסוף השבוע השני, מצאתי את עצמי במירוץ להדביק את הפער וללמוד תוך כדי תנועה איך להכין ג’חנון בכמויות. כל זאת תוך הקמה מאפס של מערך שרשרת האספקה, שיפור וייעול תהליך ההכנה, בניית הנוכחות הדיגיטלית, המצאת התשתית האדמיניסטרטיבית, אוטומציה של תהליכים, מיתוג, בניית מערך שילוח יעיל וייחודי וכמובן מענה ושירות הלקוחות והמכירה. מי שיכנס למטבח שלי, יחשוב שהוא נכנס ללא פחות מחדר ללימודי פיזיקה. כל הקירות מלאים בטבלאות, נוסחאות וחישובים מתמטיים, שירטוטי תהליכים ופרוטוקולי עבודה. אם אני צריך להודות לסבתא יונה וסבא ציון התימניים שלימדו אותי להכין ג’חנון וסחוג אורגינלים לפני 25 שנה, אז באותה הנשימה אני מודה לסבתא לאה האשכנזיה שמימנה לי את לימודי תואר ההנדסה.
ג׳חנון בלונדון: גילגול בהזמנה אישית
העסק ‘סיפורי ג’חנון’ פועל רק כמספר שבועות ובתאוצה מתמדת, עם קהל לקוחות שגדל מסוף-שבוע אחד למשנהו. זהו תענוג אמיתי לקבל שטף של פידבקים חיוביים ומחמאות כמה הג’חנון טעים ומזכיר לאנשים את הטעם של ישראל. לפעמים זה מרגיש לי כאילו זאת שליחות. רק לפני כשבועיים הרמתי אתר קומרס מסודר (www.jstories.uk) שבו אפשר לראות את כל התפריט ולבצע הזמנה לסופ”ש הקרוב, כאשר כל הגילגולים נעשים על-פי הזמנה בלבד ומראש. גם לאוסף הלקוחות הקבועים דאגתי בכך שיצרתי את “מועדון הג’חנון”, המאפשר לצבור נקודות ולקבל הנחות וצ’ופרים.
החלק הפראדוקסאלי בכל הסיפור מבחינתי היה שהתחלתי את הכל מתוך בניית משחק עסקי להפגת השיעמום בתקופת הקורונה ומבלי משים זה הפך לעסק רווחי ומצליח כשלאורך כל הדרך שמרתי על המוטו הבסיסי – העיקר שתהנו.
סיפורי ג’חנון פועלת בימי שבת וראשון וניתן להזמין עד שמונה בערב הקודם. לחצו כאן ללינק לאתר