כשאני צריכה המלצה על מסעדה אסייתית באזור מסוים בלונדון, או על שוק מגניב, אני מיד שולחת ווטסאפ לעומר. עומר לוגסי (40), הוא שם שמוכר לכם מקבוצת הפייסבוק “רעבים בלונדון” ומן הסיורים המרתקים שלו בתחום האמנות והאוכל בעיר. חשבנו שהגיע הזמן קצת לחשוף את האיש שמאחורי תמונות ה”סלפיס” בסיורים הצבעוניים ורשימת המסעדות המומלצות לכל דיכפין ולכל תייר מזדמן.
מהסרטונים הרבים שאתה מעלה נראה שאתה אוכל כל הזמן. איך אתה שומר על הגזרה?
“נראה לי שאנשים מתבלבלים בין התדמית למציאות (צוחק). אני לא באמת אוכל כל כך הרבה כמו שחושבים. למשל בסיורים, אני הרבה יותר עסוק באנשים ובלדאוג שיהיה להם טעים ומיוחד, אז לא יוצא לי לאכול כמעט בכלל. נכון שכשאני עושה סקירות קולינריות או יוצא למסעדות או שווקים אז יוצא לי לאכול, אבל גם אז, הכמויות הן לא מה שחשוב לי, אלא לטעום. חוץ מזה, אני מאמין שזה שאני כל היום על הרגליים ולא בעבודה משרדית גם עוזר.”
בוא נחזור קצת אחורה. מה בעצם הביא אותך ללונדון?
“לפני עשור בערך הכרתי את לוסי, לימים אשתי, דרך חבר שעבר ללונדון ועבד איתה באותו משרד. הייתי מתקשר אליו, והיא לפעמים הייתה עונה. התחברנו דרך הטלפון, החלפנו מספרים והתחלנו לדבר. היה לנו חיבור ממש טוב ואחרי כמה חודשים היא החליטה שבמקום לנסוע לבקר חברה בהונג-קונג, כמו שהיא עשתה כל שנה, היא רוצה לבוא לישראל, לראות מה זו ‘ארץ הקודש’ ושנטייל ביחד. טיילנו שבועיים בכל הארץ – והתאהבנו. ואז החלו להן שנתיים של מערכת יחסים מרחוק, כשהיינו נפגשים פעם בשלושה חודשים בממוצע, כל פעם במקום אחר, ולבסוף האהבה ניצחה. אחרי שנתיים הצעתי לה נישואין, ובסוף עברתי לפה, לפני שבע שנים, התחתנו וכיום יש לנו ילדה, וילד נוסף בדרך.”
לוסי במקור מאוגנדה. יש פערי תרבות?
“באופן מפתיע עם לוסי לא הרבה. עם אוגנדים אחרים יש לי, למרות שאני מאוד אוהב את העם הזה, אבל איתה הפערים פחות מורגשים, בין השאר לדעתי כי היא מאוד פתוחה לתרבויות אחרות. בכלל, הרבה מהחברים הטובים שלי פה בלונדון הם ממוצא אפריקני. בעיניי אנחנו כישראלים הרבה יותר דומים להם מאשר לצפון-אירופאים למשל. יש גם בהם משהו מאוד חם, משפחתי ולפעמים גם הישרדותי.”
איך מסתדרת הזוגיות והאבהות עם ההרפתקה החדשה של טיולי אוכל בעולם?
“לא תמיד זה קל, אבל מזל שלוסי וצ’לסי זורמות עם השיגעונות שלי. כשהן לא יכולות לעמוד בקצב שלי, אני נותן להן לנוח ואני יוצא לחקור בקצב טורבו.”
איפה גרת בישראל לפני שהגעת לפה ומה עשית בארץ?
“גרתי בעיר האורות המלכותית פתח תקווה. עשיתי הרבה דברים בארץ. עבדתי במחקר של רטוריקה פוליטית, היה לי עסק למחשוב אולפני הקלטות והייתי גם מורה לאנגלית.”
מה אתה הכי אוהב כאן?
“את הקוסמופוליטיות, ואת זה שיש לך פה אנשים ותרבויות מכל פינה בגלובוס, וזה כמובן בא לידי ביטוי גם בתחום שהכי קרוב לליבי – הקולינריה. את יכולה ביום אחד לאכול פה דברים מג’מייקה, גאנה, טאיוואן, פרו, קולומביה, ספרד וליטרלי כל מקום שתרצי בעולם – בעיר אחת. אני מת על זה. ועל השווקים פה. והפארקים. הלוואי ורק הייתה פה קצת יותר שמש, בחיי.”
אתה מתעסק המון במטבחים של עמים שונים. מה המטבח האהוב עליך?
תלוי איפה נמצאים. למשל פה בלונדון, המטבח הג’מייקני לוקח את כולם לדעתי. אני מת על התבלינים שלהם, בראשם הפימנטו והסקוטש בונט, ועל התבשילים הג’מייקנים, שהם בשבילי הדבר הכי דומה למאכלי עדות של הארץ. קשה לבחור רק מטבח אחד, אם לא הייתה ברירה הייתי הולך על התאילנדי, למרות שאני מעדיף אותו בתאילנד.”
חוץ מלאכול מה עוד אתה אוהב לעשות בלונדון?
“אני אוהב מאוד את הפארקים (במיוחד באביב ובקיץ), לחקור אזורים חדשים ושכונות חדשות, וכמובן את הפאבים ותרבות השתייה פה.”
פתחת טיולי אוכל בגיאורגיה, למה דווקא שם?
“לפני חצי שנה בערך, הצטרפה אלינו לצוות ‘רעבים בלונדון’ מדריכה נהדרת בשם שולי לואיס, שבין השאר מדריכה טיולים בגיאורגיה כבר 13 שנים. אני כבר כמה שנים ‘מפנטז’ על להוציא טיולי אוכל מושקעים למדינות אחרות, חלום שהתחיל אצלי אחרי הביקור בג’מייקה. אבל להטיס ישראלים לקריביים זה קצת מורכב. בכדי להתחיל, חיפשתי יעד לא יקר מדי, ושולי הייתה בדיוק מה שחיפשתי. היא, לשמחתי, הסכימה. הקשרים שלה בגיאורגיה הביאו אותנו למקומות מדהימים – משפחות מקומיות אירחו אותנו, השתתפנו בסדנאות מרתקות והגענו למקומות שאי פעם לא הייתי חושב עליהם, ואני מרגיש גאווה רבה על הפרויקט שקראנו לו ‘רעבים בגיאורגיה’.”
אני מאמינה שה-7 באוקטובר השפיע עליכם מאוד. איך התמודדתם ומה הלאה?
“חוץ מהטראומה הלאומית, לצערי תיירות זה המקצוע הראשון להיפגע. אבל אנחנו לא נחים ועושים הכל כדי להמשיך, להמציא את עצמנו מחדש ולהציע את החוויות הכי מגניבות למטיילים. השקנו עכשיו מחדש את סיור הפאבים שלנו, בעקבות איימי ווינהאוס, ועוד כשלושה סיורים חדשים ומפתיעים באזורים שלא ממש מכירים, ואנחנו ממשיכים עם הפודקאסט ‘סקרנים בלונדון’, עם תוכניות חדשות על אוכל אסייתי בלונדון ועל תולדות הרוקנ’רול הבריטי. הפרויקט הזה מהווה גאווה גדולה עבורנו, ואנו נהנים מאוד מהעבודה עליו. אני לא יכול שלא להדגיש את התרומה החשובה של ברי (כהן, שותפו של עומר בפודקאסט ובסיורי המוזיקה ‘רוק בלונדון’), מומחה אמיתי בהפקת פודקאסטים, שבלעדיו לא היינו מצליחים להגיע לרמה הזו של יצירתיות ואיכות.”
לפרטים נוספים על סיורים של “רעבים בלונדון”: אינסטגרם: hungry.in.london אתר: רעבים בלונדון